22 Ağustos 2013 Perşembe

Bayilik Veren Firmalar

Bayilik Veren Firmalar


Ekonomist Dergisi’nin son sayısında yaptığı habere göre, Türkiye’ nin en iyi 100 şirketi arasında bulunan firmalar franchising fırsatı sunuyor. Yeni işler yapmak, bayilik almakisteyen girişimci adayları aşağıda paylaşacağımız bayilik veren firmaları ve bayilikiçin istedikleri kriterleri iyice inceleyerek yeni bir ufka yelken açabilirler.
Merinos: 250 bayilik vermeyi planlayan Merinos, isin hakkı ücreti talep etmiyor. Merinos’ tan bayilik almak için gerekli olan başlangıç sermayesi ise seçtiğiniz mekanın büyüklüğüne göre 150 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor.
İstikbal: 18 bayilik vermeyi düşünen İstikbal, isim hakkı bedeli talep etmiyor. Başlangıç için ihtiyacınız olan sermaye miktarı ise m2 ye göre değişiyor. Bunun için bir fiyat belirtmeyen İstikbal, bayilik başvurusu yapan kişilerle özel olarak görüşüyor.
Bellona: Hedeflediği bayilik sayısı 24 olan Bellona isim hakkı ücreti talep etmiyor. Başlangıç için gerekli olan sermaye m2 ye göre değiştiği için Bellona bu konuyu girişimci adayıyla özel olarak görüşüyor.
Dia Sa: Türkiye genelinde 100 adet bayilik vermeyi planlayan Dia Sa’ dan bayilik alabilmek için ihtiyacınız olan başlangıç sermayesi 2500 Euro olarak belirlenmiş. Dia Sa isim hakkı ücreti talep etmiyor.
Adıyaman Çiğköftecisi: 100 adet bayilik vermeyi planlayan Adıyaman Çiğköftecisi’ n den bayilik almak için ihtiyacınız olan başlangıç sermayesi 15-20 bin lira arasında değişiyor. Başka hiçbir ücret talep etmeyen Adıyaman Çiğköftecisi Türkiye genelinde bayilikler vermeyi düşünüyor.
Turyap: Toplamda 20 adet bayilik vermeyi planlayan Turyap’ ın isim hakkı bedeli 110 dolar+KDV ve başlangıç sermayesi olarak belirtilen miktar 10 bin $ ile 50 bin $ arasında değişiyor.
Komagene: Etsiz çiğ köfte üreten Komagene, Türkiye genelinde toplam 32 adet bayilik vermeyi düşünüyor. İsim hakkı ücreti talep etmeyen Komagene’ den bayilik almak için gerekli olan başlangıç sermayesi ise 10 bin lira.
Mado: Maraşlı dondurmacı olan Mado, toplamda 9 bayilik vermeyi planlıyor. İsim hakkı ücreti ve sermaye gerektirmeyen Mado bayiliğinde, alınan her ürün üzerinden % 3 tanıtım ve reklam katkı payı talep ediliyor.
Remax: Toplamda 21 bayilik vermeyi düşünen Remax, % 6  isim hakkı bedeli alıyor ve başlangıç sermayesi 15-25 bin Dolar arasında değişiyor.
B-fit: Türkiye genelinde 87 bayilik vermeyi düşünen B-fit’ in isim hakkı bedeli 350 Lira + KDV ve başlangıç için gerekli olan sermaye; 35 bin Lira + KDV olarak belirlenmiş.
Pizza Pizza: Toplam 100 bayilik verecek olan Pizza Pizza, isim hakkı bedeli olarak aylık 250 Dolar ve başlangıç sermayesi olarak 30 bin Lira talep ediyor.
Realty World Türkiye: Türkiye genelinde 27 bayilik vermeyi planlayan firma, isim hakkı bedeli olarak % 8 pay alıyor ve başlangıç sermayesi için gerekli olan miktar; 12-23 bin Dolar + KDV olarak belirlenmiş.
Çiğ Köftem: İsim hakkı bedeli istemeyen Çiğ Köftem, toplam 35 bayilik vermeyi planlıyor ve başlangıç için gerekli olan sermaye; 5 bin lira + KDV.
Özsüt: 11 bayilik verecek olan Özsüt, isim hakkı bedeli olarak 25 bin Dolar + KDV talep ediyor ve başlangıç için gerekli olan sermaye ise 50 bin Lira olarak belirlenmiş.
Simit Sarayı: Başlangıç sermayesi için gerekli olan miktar 350 bin Lira + 20 bin Euro franchising bedeli, toplam verilecek bayi sayısı 50 ve isim hakkı bedeli % 3 olarak belirlenmiş.
Burger Kıng: Toplam 20 bayilik verecek olan Burger Kıng, isim hakkı ücreti olarak net ciro üzerinden % 13 pay talep ediyor. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise 700 bin Dolardan başlıyor.
Bolulu Hasan Usta: İsim hakkı ücreti olarak 30 bin Dolar talep eden Bolulu Hasan Usta, toplam 7 tan bayilik verecek. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise 250 bin Lira olarak belirlenmiş.
Silk & Cashmere: İsim hakkı ücreti talep etmeyen firma, 18 bayilik verecek. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise m2 başına 1200 Dolar olarak belirlenmiş.
SultanAhmet Köftecisi: İsim hakkı ücreti talep etmeyen Sultanahmet Köftecisi, toplam 17 bayilik verecek. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise; 150 bin Dolar.
Köfteci Ramiz: 44 bayilik verecek olan Köfteci Ramiz, isim hakkı bedeli olarak % 2 pay istiyor. Başlangıç sermayesi için gerekli olan miktar; 300 bin Lira.
Doğtaş Mobilya: İsim hakkı istemeyen Doğtaş Mobilya, toplam 8 bayilik verecek. Gerekli olan sermaye ise 250 bin Dolar.
Hediyedenizi.com: 100 adet bayilik verecek olan firma başlangıç bedeli olarak ta 100 Dolar gibi bir ücret belirlemiş ve isim hakkı ücreti de talep etmiyor.
Century 21 Türkiye: Başlangıç sermayesi 23 – 27 bin Dolar + KDV olarak belirlenen firma, ortalama 800 Dolar civarında isim hakkı bedeli talep ediyor. Vereceği bayilik sayısı ise toplam 13.
Altınbaş: İsim hakkı ücreti istemeyen Altınbaş’ tan bayilik almak için gerekli olan başlangıç sermayesi 1 milyon Dolar ve verilecek bayilik sayısı ise 10.
Pronet: 100 adet bayilik verecek olan Pronet, isim hakkı ücreti istemiyor ve başlangıç için gerekli olan sermaye 20 bin Dolar olarak belirlenmiş.
Domino’ s Pizza: İsim hakkı ücreti olarak % 12 pay isteyen Domino’ s Pizza, toplam 8 bayilik vermeyi planlıyor ve başlangıç için gerekli olan sermaye miktarı ise 250 bin Dolar + KDV olarak belirlenmiş.
So Chic: 28 bayilik vermeyi düşünen firma, isim hakkı bedeli talep etmiyor. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise 150 bin Lira olarak belirlenmiş.
Pratik Nokta: Rekor sayıda bayilik vermeyi planlayan Pratik Nokta Firması isim hakkı bedeli istemiyor ve başlangıç için gerekli olan sermaye ise 18 bin Lira. Verilecek toplam bayilik sayısı ise tam 400. Yanlış görmüyorsunuz Pratik Nokta Firması Türkiye genelinde tam 400 bayilik vermeyi düşünüyor.
Etiler Marmaris: Başlangıç sermayesi için 25 bin Dolar + KDV talep eden firma, isim hakkı bedeli olarak ta % 3 pay istiyor. Vermeyi düşündüğü bayilik sayısı ise toplam 40.
Koton: İsim hakkı bedeli lokasyon koşullarına göre değişen Koton’ un başlangıç için gerekli bulduğu sermaye miktarı m2 başına 600 Dolar ve vermeyi planladığı bayilik sayısı toplam 10.
Portakal Spor: İsim hakkı bedeli istemeyen Portakal Spor, 15 bayilik vermeyi düşünüyor ve başlangıç için gerekli olan sermaye miktarı 23 bin Lira olarak belirlenmiş.
Shapes For Women: 305 Lira + KDV isim hakkı bedeli talep eden firmanın başlangıç için gerekli gördüğü sermaye miktarı ise 37 bin 500 Lira olarak belirlenmiş. Firma kaç tane bayilik vereceğini belirtmemiş.
Sampi Pide: İsim hakkı ücreti olarak % 6 pay talep eden firma, 24 adet bayilik verecek. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise 25 bin Dolar olarak belirlenmiş.
Franchise & More: 50 tane bayilik vermeyi planlayan firma isim hakkı bedeli olarak net cironun paylaşımını uygun görmüş. Gerekli olan sermaye ise ortalama 10 bin Dolar olarak belirlenmiş.
Gönül Kahvesi: İsim hakkı ücreti olarak % 5 pay talep eden Gönül Kahvesi, 55 adet bayilik verecek ve gerekli olan sermaye ise 50 bin Euro olarak belirlenmiş.
Yoga Akademi: 20 bayilik verecek olan Yoga Academy, başlangıç sermayesini 2 bin Lira olarak belirlemiş ve isim hahhı ücreti olarak yıllık 2 bin Lira talep ediyor.
Reha Medin: 7 bayi verecek olan Reha Medin, isim hakkı bedeli istemiyor. Başlangıç sermayesi için gerekli olan sermaye ise 5 – 20 bin Dolar arasında değişiyor.
Empa Gayrimenkul Pazarlama A. Ş: İsim hakkı bedeli olarak 120 Lira talep eden firma 60 adet bayilik verecek. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise 6 bin Dolar.
KYO My Friend: 10 adet bayilik verecek olan firma başlangıç sermayesi ve isim hakkı bedeli talep etmiyor.
Tatlıcı Tombak: Başlangıç bedeli olarak 60 bin Lira talep eden firma isim hakkı bedeli istemiyor ve 15 adet bayilik vermeyi planlıyor.
Fix Silver: 12 bayilik vermeyi planlayan firma başlangıç sermayesi olarak 75 bin Lira belirlemiş ve isim hakkı bedeli istemiyor.
Çıtır Usta: 50 adet bayilik vermeyi planlayan Çıtır Usta, başlangıç sermayesi olarak 50 bin Dolar + KDV ve corner 25 bin Dolar + KDV uygun görmüş ve isim hakkı bedeli olarak ciro üzerinden % 5 pay istiyor.
Otantik Kumpir: 27 bayilik vermeyi hedefleyen firma 150 bin Lira başlangıç sermayesi belirlemiş ve isim hakkı bedeli olarak ta % 7 talep ediyor.
Panço: Hedeflediği bayilik sayısı 8 olan Panço, hem isim hakkı bedeli istemiyor hem de başlangıç için sermaye gerekmiyor.
Bun Design: 19 bayilik vermeyi planlayan şirket 1000 dolar başlangıç sermayesi belirlemiş ve isim hakkı bedeli istemiyor.
Juice Planet: 7 bayilik vermeyi düşünen firma, başlangıç sermayesi olarak 35 bin Dolar belirlemiş ve ciroya göre isim hakkı bedeli talep ediyor.
Magic Corn: 60 bayilik verecek olan firma isim hakkı ücreti talep etmiyor, başlangıç için gerekli olan sermaye ise 10 bin Lira.
Kiğılı: Hedeflediği bayilik sayısı 2 olan Kiğılı, isim hakkı ücreti talep etmiyor. Başlangıç için gerekli olan sermaye ise 250-350 bin Dolar arasında değişiyor.
İkbal Gıda: Başlangıç bedeli olarak 50 bin Dolar belirleyen İkbal Gıda, isim hakkı ücreti almıyor ve vereceği bayilik sayısı 12.
McDonald’s: Hedeflediği bayilik sayısı 15 olan firma, başlangıç bedeli olarak 10 yıl için 30 bin Dolar+ KDV ve isim hakkı bedeli olarak % 7 pay talep ediyor.
YKM: 2 bayilik vermeyi düşünen YKM, başlangıç bedeli olarak 100 bin Dolar, isim hakkı bedeli olarak % 5-10 civarında pay istiyor.
Bay Döner: 10 adet bayilik vermeyi düşünen Bay Döner, başlangıç bedeli olarak 50 bin Dolar + KDV ve isim hakkı olarak % 2 pay talep ediyor.
Lavazza: Hedeflediği bayilik sayısı 40 olan Lavazza, 130 bin Euro başlangıç bedeli ve aylık cirodan % 5 pay talep ediyor.
Elazığlı Çiğköfteci: 25 bayilik vermeyi planlayan firma, başlangıç bedeli isim hakkı  ücreti talep etmiyor.
Subway: 45 bayilik vermeyi planlayan firma başlangıç bedeli olarak 7500 Euro ve haftalık net kazançtan % 8 pay talep ediyor.
Chitir Chicken: 30 bayilik verecek olan firma isim hakkı bedeli ve başlangıç sermayesi talep etmiyor.
Hacıoğlu: Başlangıç bedeli 220 bin Dolar olan Hacıoğlu, 6 bayilik vermeyi planlıyor ve isim hakkı ücreti olarak aylık % 5 pay talep ediyor.
Atom Gıda:15 bayilik vermeyi planlayan Atom Gıda, isim hakkı ücreti olarak aylık ciro üzerinden % 5 pay ve başlangıç bedeli olarak 15 bin Euro talep ediyor.
Bursa Kebap Evi: Başlangıç bedeli 20 bin Dolar olan firmanın vereceği bayilik sayısı 25 ve isim hakkı ücreti olarak % 3-4 pay talep ediyor.
Dry Care: 25 bayilik verecek olan firma isim hakkı ücreti olarak aylık 100 Lira ve başlangıç sermayesi olarak 12 bin Lira talep ediyor.
Tombiş: Başlangıç bedeli 30 bin Dolar olan şirketin vereceği bayilik sayısı 18 ve isim hakkı bedeli olarak % 4 talep ediyor.
Hafale: Başlangıç bedeli 250 bin Lira olan Hafele’ de isim hakkı ücreti talep edilmiyor ve verilecek olan bayi sayısı 11.
Papa John’s: Başlangıç sermayesi ve isim hakkı bedeli lokasyon koşullarına göre değişen firma toplam 6 tane bayilik verecek.
Mantı Keyfi: 3 bayilik verecek olan firma, % 2 isim hakkı ücreti ve başlangıç bedeli olarak 30 bin Lira talep ediyor.
Deulcom: Tam 122 adet bayilik verecek olan firma isim hakkı olarak ya aylık 900 Lira ya da ciro üzerinden % 10 pay talep ediyor.Başlangıç sermayesi olarak 20-35 bin Euro belirlenmiş.
Helen Doron: İsim hakkı ücreti lokasyon koşullarına göre değişen firma 13 bayilik vermeyi planlıyor ve başlangıç sermayesi olarak 70 bin Euro belirlenmiş.
Mumcu Kuruyemiş: 3 bayilik verecek olan firma, isim hakkı bedeli talep etmiyor ve başlangıç olarak belirlediği sermaye 30 bin Lira.
Opilavcı: Başlangıç sermayesi 60 bin Lira olan firma isim hakkı olarak % 2 pay istiyor ve verilecek bayilik sayısı 100.
Avva: 20 bayilik verecek olan firma, başlangıç sermayesi olarak 150-200 bin Lira arasında bir miktar belirlemiş ve isim hakkı ücreti talep etmiyor.
Tavuk Dünyası: 19 bayilik verecek olan Tavuk Dünyası, başlangıç bedeli olarak 50 bin Dolar belirlemiş ve isim hakkı bedeli olarak % 5 pay istiyor.
Essi: Başlangıç sermayesi 65-150 bin Euro arasında değişen firma, 15 bayilik vermeyi düşünüyor. İsim hakkı ücreti olarak ta % 4 pay istiyor.
Casita: Hedeflediği bayilik sayısı 9 olan Casita, isim hakkı bedeli olarak % 6 pay istiyor ve başlangıç sermayesi lokasyona göre değişiyor.
Techno Kids: 15 bayilik vermeyi planlayan firma, başlangıç bedeli olarak 40 bin Lira sermaye ve isim hakkı olarak aylık 100 Dolar ücret talep ediyor.
Ziyafe Kayseri Mutfağı: İsim hakkı olarak % 4 pay talep eden firma, başlangıç sermayesini de 50 bin dolar olarak belirlemiş. Vereceği bayilik sayısı ise 13.
Börekonline: 4 bayilik vermeyi planlayan firma, başlangıç sermayesi olarak 200 bin Lira ve isim hakkı ücreti olarak % 6 pay talep ediyor.
Delta Bisiklet: Başlangıç sermayesi bulunulan bölgeye göre değişen firmanın ortalama olarak talep ettiği ücret 100 bin Euro ve 50 bayilik verecek olan firma isim hakkı ücreti talep etmiyor.
Sbarro: Vereceği bayilik sayısını belirtmeyen Sbarro, başlangıç bedeli olarak 400 bin Dolar ve isim hakkı olarak % 13 pay talep ediyor.
Tavvuk: 5 bayilik vermeyi planlayan Tavvuk, başlangıç bedeli olarak 35 bin Euro ve isim hakkı olarak aylık % 2 reklam bedeli ve % 6 royalty bedeli talep ediyor.
Dönerchi: 10 bayilik vermeyi planlayan Dönerchi, başlangıç bedeli olarak 10 bin Dolar ve isim hakkı olarak % 3 pay talep ediyor.
Pizzabulls: 50 bayi verecek olan firma, 25 bin Dolar başlangıç sermayesi talep ediyor. İsim hakkı için fiyat belirtmeyen firma, bu konuyu girişimciyle görüşmeyi tercih ediyor.
Juice Zone: Başlangıç sermayesi olarak 150 bin Dolar talep eden firma, isim hakkı olarak ta aylık ortalama 350 Dolar istiyor ve verilecek bayilik sayısı 50.
Life GYM: İsim hakkı aylık ortalama 110 Lira olan firma 6 tane bayilik vermeyi düşünüyor. Başlangıç bedeli olarak Express konseptinde 100 bin Lira, Health Club konseptinde 150 bin Lira, Premium olarak 200 bin Lira talep ediliyor.
Oxford House College: 8 bayilik vermeyi düşünen firma, başlangıç bedeli olarak ortalama 13 bin Euro + KDV ve isim hakkı olarak ortalama 500 Euro talep ediyor.
Pideci: Hedeflediği bayilik sayısı 3 olan Pideci’ nin başlangıç bedeli 15 bin Dolar ve isim hakkı olarak aylık 750 Dolar talep ediliyor.
Sport 2000: 5 bayilik vermeyi planlayan firma, başlangıç bedeli olarak 30 bin Euro ve isim hakkı olarak aylık % 3 katkı payı ve % 2 reklam payı talep ediyor.
Popeyes: Vereceği bayilik sayısını belirtmeyen firma, başlangıç bedeli olarak 500 bin Dolar ve isim hakkı olarak % 13 pay istiyor.
Infolang Dilokulları: 10 bayilik verecek olan şirket, başlangıç sermayesi olarak 30 bin Euro ve isim hakkı olarak 1500 Euro talep ediyor.
The Hunger: 8 bayilik verecek olan firma, başlangıç sermayesi olarak 45 bin Euro ve isim hakkı olarak % 6 pay talep ediyor.
Zippy Kids: 10 bayilik verecek olan firma başlangıç bedeli olarak 120 bin Lira talep ediyor ve isim hakkı ücreti almıyor.
Bilişim Eğitim Merkezi: Başlangıç bedelini 40 bin Euro olarak belirleyen firma, isim hakkı olarak 2-3 bin Euro arasında ücret talep ediyor ve vereceği bayilik sayısı 5.
Tantitoni: Başlangıç sermayesi 75 bin Dolar civarında olan firmanın vereceği bayilik sayısı 8 ve isim hakkı ücreti talep etmiyor.
Chicken Rush: 6 bayilik vermeyi planlayan firma, başlangıç bedeli olarak 30 bin Dolar ve isim hakkı olarak % 5 pay talep ediyor.
Parti Paketi: İsim hakkı bedeli ve başlangıç bedeli talep edilmiyor, verilecek bayi sayısı ise 2.
Waffamel: 10 bayilik verecek olan firma, % 5 isim hakkı bedeli ve 10 bin Euro başlangıç bedeli talep ediyor.
Fratelli La Bufala: 4 bayi vermeyi planlayan firma, 30 bin Euro başlangıç bedeli ve % 5 isim hakkı payı talep ediyor.
Hepsi Lahmacun: 90 bin Dolar başlangıç sermayesi ve 2000 Dolar isin hakkı bedeli isteyen firma 10 bayilik vermeyi planlıyor.
Akupil: 12500 Euro başlangıç bedeli isteyen firma, % 5 te isim hakkı payı talep ediyor. Vereceği bayilik sayısı ise 3.
Özcanlar Köfte: 3 bayi vermeyi planlayan firma, 50 bin Euro başlangıç sermayesi ve % 3 isim hakkı bedeli talep ediyor.
Wall Street: Hedeflediği bayilik sayısı 5 olan firma başlangıç bedeli olarak 80 bin Dolar ve isim hakkı olarak aylık % 10 pay talep ediyor.
Arby’ s: Hedeflediği bayi sayısını belirtmeyen firma, başlangıç bedeli olarak en az 500 bin Dolar ve isim hakkı olarak % 13 pay talep ediyor.
Güncel olarak bayilik verecek olan firmalar şimdilik bu kadar. Eğer girişimci olmak istiyorsanız yapacağınız tek şey; bu firmaların içinden size en uygun olanını seçmek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder