15 Ağustos 2013 Perşembe

Sermayesiz İş Fikirleri

Sermayesiz İş Fikirleri

İş fikirleri ararken aklımıza sizlerin düşüncelerini paylaşmak istediğinizde geldi. Sermayesiz iş fikirlerinizibizlerle paylaşmanız içinde bu konuyu açmayı uygun gördük. İş fikirleri arasında ucuz veya sermayesiz işlerden gerek aklınıza gelenleri gerekse işe davet etmek istediklerinizi paylaşmanız için ise sizlere bu konuyu açtık.
Sermayesiz iş fikirleri
İşin aslı piyasada bir çok sermayesiz başlanabilen iş var. Sermayesiz işlerin ise ana sıkıntısı çok fazla efor harcamayı gerektirdiği. Basit ve az sermaye ile yapılabilecek işler bulmanın yolu ise birbirimizle yardımlaşmaktan geçiyor. Bu konudaki yorumlarınız okuyucular için çok değerli. Bir çok girişimci adayınında bu konuyu takip etmesini istiyorsanız konumuzu sosyal medyada da paylaşarak bize destek olabilirsiniz.
Basit ve ucuz iş fikirleri
Şimdilik aklımıza gelen bir kaç fikri sizle paylaşalım. Bazı işler vardır aklımıza gelir ve kimi zaman hemen uygulamaya geçeriz, kimi zamanda şöyle bir kenarda dursun diye not ederiz. Örneğin ilkokul çocuklarına kartondan model ev ve araba yaparak bunları kırtasiyelere pazarlamak fikri bir zamanlar gazetelerin ücretsiz ekler oalrak dağıttıkları bir fikirdi. Oysa ki bu fikir az bir sermaye ile tekrar canlandırılabilir. Böylece az sermaye ile geniş bir pazarlama alanıyla eğer işleri düzgün planlarsak başarıya ulaşmamız içten bile değil.
Bir başka fikir ise doğrudan satış işine cüzi bir sermaye ile girerek ve hem satış yaparak hem de çok üye yaparak 3-5 ayda aylık 3000 Tl kazanabilir duruma gelebilirsiniz. Bazı network marketin firmaları katalogları ve üyelikleri ücretsiz vererek sermayesiz başlayabileceğiniz bir iş imkanı sunuyor. Bu da gerçekten çalışarak bir yerlere gelmeye gelen girişimcilere önü açık fırsatlar sunuyor.
Eğitmenlik. Çeşitli el becerisi(hat sanatı) yada teknik kurslara(flash tasarım) gidip bireysel olarak çalışabilirsiniz.2. El Satıcılığı.Evinizdeki yada çevrenizdekilerin kullanmadıkları fakat satılabilir olan eşyalarını toplayıp gittigidiyor.com yada hemalhemsat.com gibi sitelerde komisyon karşılığında satabilirsiniz.
Evde ders verme. İlkokul çocuklarına 1-2-3. sınıf matematik ve Türkçe dersi gibi dersler konusunda yardımcı olabilirsiniz.
Koçluk. Eğer geçmiş iş deneyimleriniz bir değer yaratabilecek düzeyde ise uzman olduğunuz konuda koçluk yapabilirsiniz.
Danışmanlık. Uzman olduğunuz konuda danışmanlık verebilirsiniz. Benim elektronik ticaret ve proje yönetimi konularında yaptığım gibi.
Ahçı. Kendi sokağınızda yada çevrenizde oturan öğrenci ve bekarlara yemek yapabilirsiniz.
Editörlük. Bazı web sitelerine başvurarak yazı hazırlama ve içerik gönderme teklif edebilirsiniz.
Çeviri. Yabancı diliniz var ise evden çeviri yapabilirsiniz.
Fotoğrafçı. Evinizde küçük bir stüdyo hazırlayarak eticaret siteleri için ürün fotoğrafı çekebilirsiniz. Hatta stüdyonuzu yanınızda bile taşıyabilirsiniz.
Tamirci.Eğer elektronik bilginiz varsa bozuk radyo, fırın vb. tesisat bilginiz varsa su tesisatı gibi konularda çevrenize destek hizmeti satabilirsiniz.
Kışlık yemek hazırlama.Ev mantısı, turşu, sebze kurutma vb. “ev işi-el işi” şeyler yaparak para kazanabilirsiniz. Bebekli aileler için yoğurt yapmak da sayılabilir.
Çocuk Bakımı.Çocuk bakabilirsiniz.
Hayvan Bakımı.Tatile gidenlerin kedi, köpek, balık vb. hayvanlarını evinizde misafir edebilirsiniz.
Sekreter.Henüz Türkiye’de oturmadı ama birkaç küçük işletmenin sekreter asistanlığını evden yapabilirsiniz.
Temizlikçi.Evlere temizliğe gitmek zaten bildiğimiz bir yöntem.
Organizatör.Birilerinin yada şirketlerin yapacakları etkinlikleri planlama ve uygulamalarında yardımcı olmak, gerekli ayarlamaları yapmak.
Düzenli mesaj(newsletter) hizmeti.Birçok firmadan düzenli olarak aldığınız emailler gibi sizde başka firmalar için aylık emailler hazırlayabilirsiniz.
Kişisel alışveriş.Eğer özel bir ilgi alanınız var ise o okonuda kişilerin alışverişini siz yapabilirsiniz. Örneğin kitap konusunda uzman bir ibaşkasına güzel bir kütüphane oluşturması için gereken kitapları alabilir.
Tashih. Bazı yayınevleri bir kitabın baskısı öncesinde ilk baskısını birilerine okutarak, imla ve yazım yanlışlarını düzelttiriyorlar.
Takı Tasarımı. Hem kitap hem de kurs olarak çok sık görmeye başladığım bu konu oldukça keyifli. Biraz uğraşırsanız çok güzel takılar yapıp internetten satabilirsiniz.
Taşıma. İşe gidecek birkaç yetişkin yada okula gidecek birkaç öğrenci ayarlayıp aracınızla sabah götürüp akşam geri getirmeniz mümkün.
Proje Hazırlama. Tübitak ve AB projeleri ile ilgili olarak uyulması gereken standart ve usulleri konusunda kendinizi yetiştirirseniz ilgili dosyaların hazırlanması konusunda firmalara destek verebilirsiniz.
Araştırma. Özellikle yabancı diliniz var ise yurt dışındaki üniversitelerle yazışıp onların Türkiye’den ihtiyaç duyabilecekleri araştırmaları (Osmanlı arşivleri vb.) onlar adına yapabilirsiniz.
Sanat eğitimi. Çocukların yetenek ve becerilerini geliştirici eğitimler vermek.
Mum yapma. Mum yapmak parafin, boya, kalıp vb. bazı malzemelerle oldukça kolay yapılabilecke bir şey. Estetik yanınızı kullanarak çok özel mumlar yaparak satabilirsiniz.
Örgü. Kazak, hırka, atkı vb. el işi yaparak meraklısına satabilirsiniz.
Bahçe işleri. Sokağınızdaki apartmanların çimlerini ve çiçeklendirmesi ile uğraşmak, ağaçların ve çalılıkların budanması gibi işler ile para kazanılabilir.
Masaj. Masaj yaparak para kazanabilirsiniz.
Web sitesi hazırlama. Kanunen zorunlu olacak olan web sitelerini firmalar için evde hazırlayabilirsiniz.
Kişiye özel hizmet. Gömleğe isim yazmak, özel tasarımlı pasta yapmak, tişörte resim yapmak, fotoğraflardan video yapmak vb. çeşitli kişiye özel hizmetler satılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder